Ufghant - Earthdawn.hu

Ufghant

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

 

Ufghant

 

 

Ennek a vadállatnak az eredetével kapcsolatban rengeteg vita van. Nincs róla dokumentáció sem a thérai Örök Könyvtárban, sem a throáli Nagykönyvtárban. Ezért az az elmélet terjedt el, hogy az ufghant kisebb folyami kígyókból fejlődött ki, valószínűleg van némi köze a Rémekhez. Bármi is az igazság, az állat fontos szerepet tölt be a Kígyó-folyó ökológiai rendszerében.

Karcsú, torpedó alakú teste van, a felső hátán jellegzetes púp található. Ezt a púpot keményebb irha és csont védi, itt van a teremtmény agya (és nem valamelyik fejében). Négy evezőhöz hasonló uszony segítségével közlekedik. Ezek a végtagok alkalmatlanok a szárazföldi mozgásra, ezért ha kikerül a vízből, az állat mozgásra képtelen lesz. Támadni mindazon által tud, ezért különösen óvatosságot igényel.

 Az ufghant két, kígyószerű fejjel rendelkezik, s hosszú, hajlékony nyaka van, ami igen mozgékonnyá teszi. A harapása igen fájdalmas, és fejei segítségével kétszer is támadhat egy időben. Mérge az egyik legveszélyesebb a Kígyó-folyón, a légzésre és a szívre hat, mindamellett megnehezíti az összpontosítást, a bonyolult akciókat, vagy a varázslást. A gyógyító varázslatok hatásosak a méreg ellen, de gyorsan kell alkalmazni.

 Kétféleképpen mérgez. Harapással, illetve a teremtmény képes a mérgét kiköpni egy jó húsz lábnyira meglehetősen pontosan. Érintés útján terjed, és körülbelül egy óráig aktív. Mindkét fejével lát, és képes támadásra, tehát kereszttűzbe is kerülhet áldozata. Ez a kereszttűz, amit kedvenc zsákmánya ellen, a Kígyó-folyó mentén élő nagyobb madarak ellen használ. Az ufghant a víz alatt lebeg, csak a fejei tetői látszanak ki, lassan sodródva vár a madárra. Amikor az megjelenik, és lőtávon belülre kerül, akkor gyors kígyó fejei felemelkednek, és kiköpik mérgüket.

 Volt már rá sok példa, hogy húszas csoportokban támadtak meg folyami hajókat. A t'skrang hajók legénységei gyakran lengtek a hajó körül, így igen jó célpontot biztosítottak. A csatába általában a legidősebb bika hajtja a csoportot, de a támadást egy fiatalabb bika vezeti - főképp az idősebb bikától való félelmében. Ha a bikát meg tudják ölni (ami egyébként nem könnyű), a támadás szervezetlenné válik, s visszavonulnak a víz alá, általában a kemény ellenállás miatt meg is szűnik.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.