Varázslói Varázslatok - Earthdawn.hu
Összes
1 Kör
2 Kör
3 Kör
7 Kör
 • Asztrállátás Adományozása

  Szálak: 2
  Szövési Nehézség: 7 / 15
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: Akarat + 6
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A Varázsló becsukja a szemét, mély levegőt vesz, majd kinyitja a szemét. (Ha valaki másra varázsolja, akkor az alanynak vele kell így csinálnia).
  A varázslat Asztrális látást biztosít, a szélszerzetekéhez hasonlót (Alapkönyv 54. oldal). A Hatás próbányi méter lesz a maximális látótáv, az alany ugyanúgy Észlelés próbát dob, és ugyanúgy kapja a kifáradás pontot, ahogy az Alapkönyvben le van írva.
  Akikre először használják, kicsit össze lehetnek zavarodva.

 • Káprázatos Felhő

  Szálak: -
  Szövési Nehézség: - / 4
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint + 3 kör
  Hatás: Lásd leírást
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A Varázsló összecsapja a kezeit a feje fölött, majd egy felhőt küld a célpont feje fölé, ami vakító szikrákból áll, és megzavarja az alanyt. Vaknak számít, -5 levonással a hatóidő végéig. Az alany mozoghat, de a felhő mindenhová követi.

   

 • Mágia Elrejtése

  Szálak: 4
  Szövési Nehézség: 9 / 17
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: +5 Varázsvédelem Asztrális látás / érzékelés ellen
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  Varázslatra vagy tárgyra alkalmazzák. A Varázsló csukott szemei előtt elhúzza kezeit amíg varázsol, és a tárgy/varázslat +5 Varázsvédelmet kap az asztrális vizsgálódások ellen. Nem használható életenergia vagy nyersmágia elrejtéséhez, tökéletes viszont mágikus csapdák vagy fegyverek álcázására.

 • Mátrix Látása

  Szálak: 2
  Szövési Nehézség: 12 / 19
  Hatótáv: 50 méter
  Hatóidő: Szint + 5 kör
  Hatás: Akarat + 6
  Varázslási Nehézség: Az asztráltér Varázsvédelme (alapesetben 6)

   

  A Varázsló becsukja a szemeit, majd kinyitja, és olyan mozdulatot tesz, mintha egy függönyt húzna el. A varázslat képessé teszi, hogy meglássa a varázsmátrixokat.

  Hasonlóan működik, mint az Asztrális Érzékelés, de ez kimondottan a varázsmátrixokra, és azok tartalmára fókuszál. A hatás próba mutatja meg, hogy mennyit lát belőlük:

  Átlagos siker: A mátrix típusa. (Például: Páncélozott, Megosztott Mátrix)

  Jó siker: milyen diszciplína varázslata van benne

  Kiváló siker: milyen szintű a mátrix, és hányadik körös a varázslat, illetve ha ismeri a varázslatot, akkor felismeri

  Átütő siker: Milyen típusú a varázslat, hány szál van hozzákötve. Ha nem ismeri, akkor is tudja, hogy körülbelül mire szolgál. Például egy Varázsló megnézi egy Szellemmágus mátrixait. A Mátrixok: Halálfej, Szellemszolga, és Fájdalom. Tudni fogja, hogy az első a Szellemmágus külsejét változtatja meg, a második egy asztrális lényt idéz meg, és a harmadik sérülést okoz.

 • Rúna Varázslása

  Szálak: Változó
  Szövési Nehézség: 13 / 21
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint nap
  Hatás: Varázslat a rúnában
  Varázslási Nehézség: 2

   

  Legelőször a Varázslónak meg kell alkotnia a rúnát, amely a varázslatot tárolni fogja. Minden varázslatnak külön rúnája van (így akik ismerik a varázslatot, sikeres Varázslás próbával felismerhetik. A célszám a Szövési Nehézség).

  Egy új rúna létrehozása igen nehéz, és csak új varázslatoknál alkalmazható, később nem lehet átrajzolni. (Készítési nehézség: Szálszövés próba, célszám az Újraszövési Nehézség)

  A Varázsló annyi szálat sző, amennyi a varázslat köre. Egy kifáradás pontot kap minden rontott szálért, és Akaraterőt kell dobnia, hogy folytatni tudja, a Rúna varázslása Szövési Nehézsége + meglevő szálak száma ellen.

  Ha megszőtte az összes szálat, a Varázslóval egyidőben egy másik varázshasználó (mindegy milyen diszciplína) is elmondja a varázslatot, amit a rúna fog tárolni. A varázslat hatás próbáját is ekkor kell kidobni.

  Egyszerre Varázslás szintnyi varázslatot lehet ilyen módon a rúnában tárolni.

  Amikor a rúnát megérintik (közvetlenül, vagy tárgy által), a varázslat kisül. Ha a rúnát valamilyen módon fizikailag kitörlik, a hatás megszűnik.

  Két pont állandó sérülésért a hatóidőt szint hónapra lehet kitolni. A sérülés visszagyógyul, ha a varázslat lejár, vagy megszűnik.

 • Távolba Írás

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 7 / 15
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint perc
  Hatás: Akarat + 4
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A Varázsló a varázslat segítségével egy hatótávon belüli felületre írhat. A Varázsló írást mímel, miközben megszövi a szálat. Nincs szüksége írószerszámra és nem kell a levegőbe írnia a szöveget, csak a mozdulat közben fejben végigfutja, amit le akar írni, és hogy hogyan írja le. Az írás a Varázsló kézírási sebességével jelenik meg. Ha a felületen már van valamilyen szöveg, akkor a tárgy Varázsvédelme ellen sikeres Varázslás próba után az új szöveg jelenik meg. A varázslat hatás próba eredménye lesz az új szöveg Varázsvédelme.

  Szint perc elteltével az írás kezd elhalványodni, és (ha volt alatta) a régi szöveg lassan átüt. Újabb szint perc telik el, és a szöveg teljesen eltűnik.

  Két pont állandó sérülésért a hatóidő percek helyett napokra hosszabbítható.

  A throáli törpék egy új felhasználási módot találtak ki a varázslatnak. Az írás Varázslás szintenként két centiméter mélységig írja bele magát a tárgy anyagába. Ha a felület elég vékony, akkor a szöveg tükörírásként megjelenik a hátsó oldalon. Egy jószemű Névadó el tudja olvasni, de egy tükör segítségével bárki láthatja a helyes szöveget.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.