Rúna Varázslása - Earthdawn.hu

Rúna Varázslása

Írta:  Earthdawn Journal #9
  • Betűméret

Szálak: Változó
Szövési Nehézség: 13 / 21
Hatótáv: Érintés
Hatóidő: Szint nap
Hatás: Varázslat a rúnában
Varázslási Nehézség: 2

 

Legelőször a Varázslónak meg kell alkotnia a rúnát, amely a varázslatot tárolni fogja. Minden varázslatnak külön rúnája van (így akik ismerik a varázslatot, sikeres Varázslás próbával felismerhetik. A célszám a Szövési Nehézség).

Egy új rúna létrehozása igen nehéz, és csak új varázslatoknál alkalmazható, később nem lehet átrajzolni. (Készítési nehézség: Szálszövés próba, célszám az Újraszövési Nehézség)

A Varázsló annyi szálat sző, amennyi a varázslat köre. Egy kifáradás pontot kap minden rontott szálért, és Akaraterőt kell dobnia, hogy folytatni tudja, a Rúna varázslása Szövési Nehézsége + meglevő szálak száma ellen.

Ha megszőtte az összes szálat, a Varázslóval egyidőben egy másik varázshasználó (mindegy milyen diszciplína) is elmondja a varázslatot, amit a rúna fog tárolni. A varázslat hatás próbáját is ekkor kell kidobni.

Egyszerre Varázslás szintnyi varázslatot lehet ilyen módon a rúnában tárolni.

Amikor a rúnát megérintik (közvetlenül, vagy tárgy által), a varázslat kisül. Ha a rúnát valamilyen módon fizikailag kitörlik, a hatás megszűnik.

Két pont állandó sérülésért a hatóidőt szint hónapra lehet kitolni. A sérülés visszagyógyul, ha a varázslat lejár, vagy megszűnik.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.