Fortélyok - Earthdawn.hu

Diszciplínák: Szellemmágus

Tálentum: Szellem-béklyó               Kifáradás: 2
Karma: -                                        Akció: Igen
Fokozat: 6                                     Legenda Pont: 200

A fortélyt használva a karakter további információk birtokába kerülhet a szellemmel kapcsolatban, amíg a Szellem-béklyó tálentum él. Jó sikert elérve megtudhatja, hogy a szellem magától cselekedett-e, vagy más parancsolta meg neki. A Kiváló Siker felfedi a szellem erősségeit és gyengéit, és hasznos tudást biztosít a képességeivel kapcsolatban, míg a Rendkívüli Sikernél megtudhatja a nevét és a diszciplináját annak, aki utasította a szellemet.

Egyszerre csak egy célponton használható.

Diszciplínák: Vadmester

Tálentum: Méregérzékelés                Kifáradás: 2
Karma: -                                          Akció:
Fokozat: 5                                       Legenda Pont: 200

Ha az adeptus legalább jó sikert dob a Méregérzékelés tálentumára, meg tudja állapítani, hogy a méreg természetes, vagy mesterséges.

Kiváló sikert elérve a típusát és a hatóidejét is meg tudja állapítani. Rendkívüli sikernél a Vadmester képes visszanyomozni a méreg eredetét, de ez csak akkor lehetséges, ha a méreg természetes eredetű, és a forrása a Méregérzékelés hatótávjában található. 

Diszciplínák: Lovas

Tálentum: Hátas Támadás              Kifáradás: 2
Karma: -                                       Akció: -
Fokozat: 7                                    Legenda Pont: 200

A fortélyt használva a Lovas úgy irányítja hátasát, hogy az a lehető legjobban védve legyen. A Játékos Hátas Támadás próbát dob a hátas Varázsvédelme ellen, és amennyiben sikeres, hozzáadhatja a tálentuma fokozatát a hátas Fizikai Védelméhez.

Amíg a fortély aktív, a hátas nem tehet semmilyen támadó jellegű akciót. A hatóidő a Lovas Hátas Támadás tálentumának a fokozatának megfelelő kör.

 

Diszciplinák: Misztikus Harcos

Tálentum: Vasököl          Költség: 100 Lp
Fokozat: 3                      Kifáradás:1

A Vasököl tálentum képességfortélya arra jó, hogy használójának keze lángba boruljon, egy körig, vagy addig amíg sebzést nem okoz, mert akkor kihuny.

A karakter 1 pont Kifáradásért lángra lobbantja a Vasökölt használó kezét, és ezért a Sebzés Próbánál 3-as fokozattal dobhat a tűz sebzésére, a Vasököl fokozatán felül.

Diszciplinák: Misztikus Harcos

Tálentum: Elmevért         Költség: 100 Lp
Fokozat: 5                      Kifáradás:3

Az Elmevért tálentum fortélyával a Misztikus Harcos megerősítheti Varázsvédelmét.

A karakter 3 pontnyi Kifáradást szenved el, ezután dobhat az Elmevért tálentumával. A dobás eredménye lesz a karakter új Varázs védelme, még akkor is, ha ez alacsonyabb mint előtte volt. Ez a hatás annyi körig tart, amennyi az Elmevért szintje

Diszciplinák: Trubadúr

Tálentum: Érzelmek Éneke          Költség: 100 Lp
Fokozat: 4                                 Kifáradás:1

Amikor a Trubadúr képtelen lenne énekelni, ezzel a fortéllyal még akkor is képes erős érzelmeket kicsalni közönségéből. A célpontoknak legalább semlegesen kell érezniük a Trubadúrral és a könyörgés céljával szemben, máskülönben a fortélynak nincs semmilyen hatása.

Diszciplinák: Harcos

Tálentum: Légsiklás                        Költség: 200 Lp
Fokozat: 6                                     Kifáradás: 1

A Harcos a Vitorlázzunk Együtt fortély segítségével megoszthatja a Légsiklás tálentum hatását egy másik személlyel, amíg el nem eresztik egymás kezét. A fortély minden körben 1 Kifáradás pontba kerül, amíg a másik személy elkíséri a Harcost. Ha bármilyen okból eleresztenék egymást, a másik személy azonnal zuhanni kezd. A talajtól való magasság függvényében sebződik a zuhanástól.

Diszciplinák: Harcos, Kitaszított Harcos, Misztikus Harcos, Megtisztító 

Tálentum: Pusztakezes Harc         Költség: 100 Lp
Fokozat: 11                                     Kifáradás:6

Az adeptus korlátozott távolságba is el tud ütni a Távoli Ütés fortély segítségével. Az ellenfél legfeljebb a Pusztakezes Harc szintjének duplájára lehet méterben. A karakter a fortély minden egyes használatáért 6 pontnyi Kifáradással fizet. Bár a célpont több méterre is lehet, megérzi az ütés súlyát, erejét. Ha az adeptus sikeresen eltalálja az ellenfelét, ugyanúgy sebzi, mintha közelharcban lennének.

Példa: Ryn-nek 12-es a Pusztakezes Harc tálentuma, ezért 24 méterre álló ellenfelét is megtámadhatja. Ha az ellenfél közelebb van, mint 24 méter, akkor Ryn támadás próbát dob a Távoli Ütéssel, ellenfele Fizikai Védelme ellen. Ha eltalálja, akkor a normális módon dobja a sebzést is, hogy ne csak látványos legyen a támadása.

Diszciplinák: Elementalista, Szellemmágus

Tálentum: Elementál-béklyó, Szellem-béklyó          Költség: 200 Lp
Fokozat: 6                                                         Kifáradás: Változó, lásd leírást

A Manifesztációra Kényszerítés fortély segít a megbéklyózott szellemet megjeleníteni. Először a Szellem-béklyó tálentummal el kell fogni a szellemet. Ezután az adeptus egy merész "Gyere Elő!" kiáltással felszólítja a célpontot, akire Szellem-béklyó próbát tesz. Ha a próba sikeres, a karakter annyi pont Kifáradást szenved el, amennyi a szellem Erő Szintje.

A szellemnek addig manifesztálódva kell maradnia, amíg a tálentum hatása alatt van.

A Manifesztációra Kényszerítés nem töri meg a Szellem-béklyó fenntartásához szükséges koncentrációt.

Diszciplinák: Vadmester

Tálentum: Állat Uralása                   Költség: 100 Lp
Fokozat: 5                                     Kifáradás: lásd leírást

Ennek a fortélynak két lehetséges módja van:

Először is, a fortély segítségével az adeptus állatok tud magához hívni. A Vadmesternek előre meg kell határoznia, hogy milyen típusú állatot kíván hívni, és milyen erősen (hányan válaszoljanak). Kiváló siker esetén az Állat Uralása képesség szintjeszer 10 méteres sugarú körben minden ilyen típusú állat azonnal az adeptushoz igyekszik. A fortély használója megnövelheti az Állat Hívása hatótávját 5 méterenként 2 pont Kifáradásért.

Másodszor, a fortély lehetővé teszi, hogy az adeptus egyetlen egy, vagy egy meghatározott állatot hívjon magához. Amikor ilyen módon szeretné használni a fortélyt, a Vadmesternek több órán át hívnia kell az állatot, a fent leírt hatótáv mellett. Különböző feltételeket szabhat, például hívhatja "az erdő legnagyobb medvéjét", "olyan griffet, aki kalandozna velem", "egy nagy vadállatot, aki szeretne az oldalamon harcolni". Minél szorosabb feltételeket szab meg az adeptus, annál magasabb lesz az elvárt Siker Szint. A nehézséget, a híváshoz szükséges időt, és siker esetén, a megjelent állat képességeit a mesélő határozza meg.

 

Diszciplinák: Felderítő, Vadmester

Tálentum: Nyomkövetés                    Költség: 100 Lp
Fokozat: 5/7                                     Kifáradás:1

Amikor a karakter ezt a fortélyt használja, a sikeres Nyom Nélküli Követés próba után nem a célpont lábnyomait követi, hanem a testének a súlypontját. Az adeptus szeme előtt egy fényes kék csík jelenik meg, amerre a célpont súlypontja mozgott, és követi azt, bármerre is ment (fel a levegőbe, le a víz alá, ajtókon, falakon át, stb.)

Diszciplinák: Égi Hajós, Felderítő, Harcos, Kitaszított Harcos, Tolvaj, Trubadúr

Tálentum: Kitérés                           Költség: 100 Lp
Fokozat: 5                                     Kifáradás: 2

Az adeptus a földre kerülés kockázata nélkül próbálkozhat a Kitéréssel ennek a fortélynak a segítségével. Hátránya, hogy a Kitérés próbán Jó sikert kell elérnie, és a Kitérés használata 1 Kifáradás helyett már 2 pontba kerül.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.