Távolba Írás - Earthdawn.hu

Távolba Írás

Írta:  Earthdawn Journal #9
  • Betűméret

Szálak: 1
Szövési Nehézség: 7 / 15
Hatótáv: 10 méter
Hatóidő: Szint perc
Hatás: Akarat + 4
Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

 

A Varázsló a varázslat segítségével egy hatótávon belüli felületre írhat. A Varázsló írást mímel, miközben megszövi a szálat. Nincs szüksége írószerszámra és nem kell a levegőbe írnia a szöveget, csak a mozdulat közben fejben végigfutja, amit le akar írni, és hogy hogyan írja le. Az írás a Varázsló kézírási sebességével jelenik meg. Ha a felületen már van valamilyen szöveg, akkor a tárgy Varázsvédelme ellen sikeres Varázslás próba után az új szöveg jelenik meg. A varázslat hatás próba eredménye lesz az új szöveg Varázsvédelme.

Szint perc elteltével az írás kezd elhalványodni, és (ha volt alatta) a régi szöveg lassan átüt. Újabb szint perc telik el, és a szöveg teljesen eltűnik.

Két pont állandó sérülésért a hatóidő percek helyett napokra hosszabbítható.

A throáli törpék egy új felhasználási módot találtak ki a varázslatnak. Az írás Varázslás szintenként két centiméter mélységig írja bele magát a tárgy anyagába. Ha a felület elég vékony, akkor a szöveg tükörírásként megjelenik a hátsó oldalon. Egy jószemű Névadó el tudja olvasni, de egy tükör segítségével bárki láthatja a helyes szöveget.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.