Qelodo - Earthdawn.hu

Qelodo

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

A veszély nem mindig a sérülés lehetőségét jelenti. Például a spoográk nem képesek többre, mint megcsípni egy kíváncsi gyerek ujját, mégis szörnyűséges dolgokat művelnek az utazók felszereléséve, ha elég idejük és lehetőségük van rá. Egy kisebb tárgy eltűnése is lehet halálos a rossz pillanatban.

A qelodo rokona lehet azoknak a gyíkoknak, amelyek képesek a bőrük színét változtatni. Barna és zöld szín különböző árnyalatait veszi fel, hogy tökéletesen beleolvadjon a levelek és a csupasz ágak közé. Azt mondom “rokona lehet”, mert igen nehéz a vadon élő példányt megfigyelnem, és az a két kimúlt test, amit megvizsgálhattam,  túlságosan sérült állapotban volt azoktól a Névadóktól, akik túlzott lelkesedéssel járultak hozzá pusztulásukhoz. 

Röviden összefoglalva a qelodo orrától a farkáig körülbelül akkora, mint egy elf alkarja a könyökétől a középső ujja hegyéig. A mellső lábain lévő kapaszkodó hüvelykujjak egy tonduy-hoz mérhető kapaszkodó erővel bírnak.

Elevenen, ez az állat erős mágikus hatást képes létrehozni, amivel megnöveli a sebességét, és csökkenti a láthatóságát, ebből ered a neve is, amely Dinganni nyelven “láthatatlan villámot” jelent.  Mint egy Illuzionista, úgy változtatja a megjelenését, hogy észrevétlen maradjon akár  Névadók gyűrűjében is. Csupán azok vehetik észre, akik érzékenyek az illúziómágiára, rendelkezik asztrális látással, vagy aki aktívan keresi .

 

Étrendje elsődlegesen rovarokból áll, ahogy nem mágikus rokonai, ő is meglepő vonzalmat mutat a kicsiny csillogó tárgyak iránt. Akárcsak a holló, ő is a fészkébe hordja szerzeményeit. Bosszantó tehetséget és hajlamot mutat arra, hogy a Névadók fel

Erről az a lehetőség jutott az eszembe, ha egy Vadmester köteléket alakít ki ezen gyíkok valamelyikével, és az ellenfelei ellen használja. Elmondhatatlan kárt lenne képes okozni. Azt hiszem, mindnyájan megkönnyebbülhetünk, hogy az idomítással nem növelhető a lények intelligenciája. A kötelékkel rendelkező állat számára is ugyanolyan értékes egy olcsó üveggolyó, mint egy mágikus ékszer.szereléséből ezeket a csecsebecséket megszerezze. A törpe, aki megajándékozott az egyik nemrég elhunyt példánnyal, zord elégtételt vett a halálával. Elmesélte, hogy az amulettjéhez szőtt szálakat használta fel, hogy megtalálja elveszett mágikus tárgyát. A védelmet szolgáló tárgy, ha rossz kezekbe kerül, könnyedén a törpe vesztét is okozhatta volna, ha tudják, hogyan kell használni ellene. 

 


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.