Gelteckin - Earthdawn.hu

Gelteckin

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Barsaive déli dzsungeleiben és a Köd Mocsárban él ez az utazókra leselkedő veszély. A helyi lakosokat kevésbé fenyegetik, egy olyan okból, ami hamarosan tisztázásra kerül.

Kinézete leginkább a medúzára hasonlít, a gelteckin olyan, mint egy felfordított zacskó, az alsó pereméből kiinduló tucatnyi szálszerű karral. Az alsó részen található a szája. Fakó zöld színével, amit barna csíkok, és sötétzöld foltok tarkítanak a gelteckin könnyedén beolvad az erdő fái közé, ahol lebegve várja a gyanútlan áldozatait.

Megfigyeléssel sikerült megállapítani, hogy a lény valamilyen gázt termel a testében, amit a hólyagjaiban elraktároz, és ez segíti a lebegésben, mivel a gáz könnyebb a levegőnél. Mivel a csápjai nem alkalmasak a mozgatásra, kormányzásra, így leginkább a széltől függően tud csak mozogni, azonban enyhén mágikus természete miatt képes érzelmeit fizikai mozgás formájában kifejezni. Amikor éhes, áldozatra vadászik, akkor a kiszemelt célpont felé tud úszni, amikor pedig menekül, akkor hasonló módszerrel a veszélyforrással ellentétes irányba halad.

Ha a hólyagok többségét sikerül kiszúrni, akkor a gelteckin leesik a földre, de azért ne higgyük, hogy így már teljesen kiszolgáltatott, hiszen csápjai még képesek mozogni. Óvatosnak kell azonban lenni, mert a gáz, ami a lényt a levegőben tartja erősen gyúlékony. Egy hozzáértő, például Elementalista, számára persze ez jól is hasznosítható, de láttam már olyan Varázslót, aki Tűzvillanás varázslattal akarta megtámadni a lebegő ellenfelét. A robbanástól jól hanyatt vágódott, és a szakállát is sikerült lepörkölnie, ami igen tragikus egy törpe számára, úgy hallottam.

A csápokban levő mirigyek méreganyag kiválasztására alkalmasak, amikkel a lény megbénítja (vagy akár meg is ölheti) áldozatát. Miután így elcsípte a zsákmányát, körbeöleli, és emésztősavat juttat az áldozat testébe, ami lassan feloldja belülről a szerveit, így a gelteckin ki tudja szívni a táplálékot. A lény méreganyagának vizsgálatára még nem volt elég lehetőségem, de eddigi megfigyelések azt támasztják alá, hogy egyértelműen mágikus természetű, a gyengébb áldozatokkal így szinte azonnal tud végezni, nem csak megbénítani őket.

A lebegést biztosító gáz természete miatt a gelteckin nem merészkedik tűz közelébe. Így nem igazán lehet megtalálni olyan falvakban, ahol nyílt lángokat használnak a világításhoz, főzéshez, illetve tábortüzek közelébe sem merészkedik. a Cathan vadászcsoportok mágikus fáklyákat szoktak magukkal vinni, amik parancsszóra meggyulladnak, hogy elűzzék a gelteckint. A nyílt láng könnyen elűzheti a lényt, amennyiben sikerül időben észrevenni a közeledtét, hiszen a hangtalan úszását nem egyszerű dolog felfedezni.


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.