Gyakori elemi tárgyak a Vérerdőből - Earthdawn.hu

Gyakori elemi tárgyak a Vérerdőből

Írta:  Earthdawn Journal #8
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Az itt felsorolt gyakori tárgyak a Vérerdőben gyakoriak. Természetesen párat közülük Barsaive más városában is megtalálhatsz - a feketepiacon. Az árak a vérerdei árak, ezeket legalább kettővel szorozd be, ha nem hárommal vagy néggyel.

 
Vérkarma Amulett

Általában arany, vagy ezüst alapanyagból készül a foglalat, s valamilyen (fél) drágakőből.
Viselőjét képessé teszik arra, hogy bármilyen tesztjébe karmát tegyen. Ezt addig ismételheti, amíg legalább Átlagos sikert nem ér el, vagy ki nem fogy a karmából.  Egy pont állandó sérülést, és egy karma pontot igényel a "beültetés". Hátránya, hogy csupán egyszer használható, utána a drágakő megreped, és feketés színű lesz. A sérülés ezután egy év és egy nap múlva gyógyul be.

Ár: 1000 ezüst

Készítési nehézség: 17

 

A kényelem széke

Ezek a fából készült székek sokféle formában, alakban és méretben kaphatók, de mindig magukon viselik az elf kézművesség igényességét. Elemi Fát használtak a készítésükkor, ezért sokkal erősebbek, és kényelmesebbek. Ami először meglepő lehet, hogy aki beleül, annak a szék felveszi az alakját, így a legkényesebb ülőalkalmatosság válik belőle még a vérelfeknek is, akik tüskéje belesimul anélkül, hogy fájdalmat okozna. Ritkán ugyan, de előfordul troll vagy obszidiánember méretben is.

Ár: 300 ezüst, a szélsőséges méretű székek ennél természetesen drágábbak.

 

Vadászcsizma

Ez egy fejlesztett változata a Száraz Csizmának (Földhajnal Segédkönyv 70. o.), bőrcsizmák, amely tökéletes viseletet nyújtanak a vadásznak, aki igen sok időt tölt az erdőben. Elemi Levegő és Víz lett beleszőve, így melegen és szárazon tartja a viselője lábát, sőt, egy kicsit gyorsabban is halad. A napi 25 mérföld helyett harmincat képes megtenni (lsd. Utazás, 212-213. oldal, Alapkönyv).

Ár: 350 ezüst

 

Tölgylevél Köpeny

Ezek a köpenyek a vértölgyek leveleiből készültek, ami a Vérerdőben honos. Véd a hidegtől és az esőtől, mégis azok használják, akik észrevétlenül szeretnének közlekedni, figyelő szemek kísérete nélkül.

Amikor a viselő erdőben tartózkodik, és bele szeretni olvadni a környezetébe, a köpeny +2 fokozatot ad az Ügyességéhez, illetve a kapcsolódó Képességéhez. Ez az érték a Vérerdőben +3 fokozatra nő, és ha éppen egy vértölgy közelében rejtőzik, akkor +5 fokozatot jelent.

Az év három hónapjában a levelek a köpenyen élénk karmazsinvörös színben pompáznak, ahogy a vértölgy levelei teszik. Ebben az időben a köpeny csak akkor hatásos, ha a karakter a vértölgy közelében szeretne elrejtőzni.

Ár: 400 ezüst

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.