És az út veszélyes lehet - Earthdawn.hu

És az út veszélyes lehet

Írta:  Earthdawn Journal #7
  • Betűméret

Tartalom

 

A fordítás Andrew Ragland engedélyével készült. Köszönet érte.

 

Mesélői Információ

Ez a kaland 3-5. körös csapatra van kidolgozva, diszciplínától függetlenül. Fontos, hogy az egész modult végigolvasd a mesélés előtt! Minden szöveg, amit a karaktereknek kell felolvasnod dőlt betűs. A lények legtöbbjének egyedi képessége van, különösen igaz ez a Rémekre. Amennyiben igazi kihívás elé szeretnéd állítani a játékosokat, használd ki a lények összes képességét!

Valamint, mivel az erőviszonyok 3-5. kör között meglehetősen különböznek, minden résznél több lehetőség közül választhatsz – alacsonyabb és magasabb körös csapatra kidolgozva, természetesen. De ne riadj vissza attól, hogy mint Mesélő belenyúlj a történetbe, csavarj rajta, vagy akár ki is vághatsz belőle részeket. Hé, ez a te játékod! Minden, ami itt van, csupán javaslat.

 

Áttekintés

Ez a kaland főképp a nem-fizikai Rém ravasz természetére fókuszál. A modul első fele fizikai ellenfelekkel állítja szembe a karaktereket. A partinak együtt kell dolgozni, hogy képesek legyenek legyőzni az ellenfeleiket.

A második fele ezzel ellentétben a Kristálylényről szól (Alapkönyv, 300. oldal). A Rém észrevétlenül férkőzik hozzá a karakterek elméjéhez. Az ellenfél immáron a csapaton belül található, ha a csapaton kívül keresik a baj forrását, meg fogják semmisíteni egymást. Legjobb esetben a játékosok ráébrednek, hogy mi történik, mielőtt bántanák egymást – aztán foglalkoznak a Rémmel, mint külső, fizikai ellenféllel.

 

Mesélő figyelmeztetése:

Ez a kaland rád, a Mesélőre számít, hogy pontos képet fess a Rémről. Az események természetéből adódóan – a normális küzdelmekhez hasonlóan – létfontosságú, hogy megértsd a Kristálylény természetét és motivációját. A gyanúsítgatásoknak, célzásoknak, melyeket a karaktereknek sugallsz ésszerűnek kell hangzaniuk, olybá kell tűnniük, mintha a karakterek maguk találták volna ki azokat. Fontos, hogy elegendő kétséget ültess beléjük, egészen a végkifejletig. Ezért előre meg kell tervezned a Rém javaslatait!

Továbbá, egy Rém használata drámaian növeli a karakterhalál esélyét. Ne tévesszen meg, nincs olyan, hogy “kisebb Rém”. Habár a Kristálylény nem ér sok legendapontot, még mindig eléggé hatalmas és halálos – ha okosan játszod ki, és helyesen használod a képességeit. Persze nem javaslok karakterhalált, de a karakterek alapos megszorongatása remek mód arra, hogy elnyerj némi tiszteletet. Ez a Földhajnal, és a karakterek meghalnak a Rémek kezei által.

De most kalandra fel!

 


Előző 1/7 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.