Haldoklók - Earthdawn.hu

Haldoklók

Írta:  Earthdawn Journal
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

 

A Haldoklók egy rövid közjáték, mini kaland, amit egy másik kaland közben, vagy kampány színesítőként lehet lejátszani. A csapat a Rémek egy új formájával, a Megtévesztőkkel, találkozik. Ezek a Rémek először a FASA Corporation által kiadott Parlainth: Az Elfeledett Város kiadványban tűntek fel. Az itt közölt leírás a FASA Corporation termékeinél megszokott felépítést követi, amivel más Földhajnal kalandokban, mint az Árulás Köde és a Terror az Égen, már találkozhattunk. 


Áttekintés

Az itt közölt találkozás Barsaive bármelyik gyéren lakott terülére bemesélhető.
A karakterek egy lerombolt faluba érkeznek, amit a még mindig parázsló lángok alapján nemrég támadtak meg. Ha a még életben maradt túlélők segítségére sietnek, rájönnek, hogy rosszindulatú kisebb Rémek, Megtévesztők, csapdájába estek.

Előkészületek

Amikor a karakterek a Megtévesztők által megfertőzött faluba érnek olvasd fel a következőket:
Az általatok követett ösvény egy piciny falucskához vezet. Mielőtt meggondolhatnátok, hogy kikerülitek vagy betértek, rájöttök, hogy valami nincs rendben. Sűrű, olajos füst száll a falu felett, eltakarva a környező vidék elől a napot. A füst irányából borzasztó, hosszú, zokogó vonyításszerű hangot hallotok. Percekbe telik, mire rájöttök, hogy nem valami haldokló állat, hanem egy Névadó lehet a hang forrása.
A zavaros sírásból szép lassan kivesztek egy újra és újra ismétlődő törpe nyelvű szót:
„Segítség!” 

 

Összkép

Ez a rövid kaland arra emlékeztetheti a kalandozókat, hogy Barsaive számos sarkában, főleg a gyéren lakott erdőszéleken, találkozhatunk Rémekkel, és még a legártalmatlanabnak tűnő helyzetek is romlást hordozhatnak magukban.

A színfalak mögött

A romos falu egy csapda, amit a Megtévesztők, fizikailag gyenge Rémek elképesztő gondolatolvasó és illúzióteremtő képességekkel, alkottak.

 

 

 

Megtévesztők:

Ügyesség: 13

Erő: 6

Szívósság: 8

Észlelés: 14

Akaraterő: 11

Karizma: 15

 

Kezdemény: 15

Fizikai Védelem: 7

Támadások száma: (2)

Varázsvédelem: 8

Támadás: 10

Szociális Védelem: 9

Sebzés: lásd lejjebb

Páncél: 0

Varázslatok száma: 6

Misztikus Páncél: 10

Varázslás: 22

Leütés: 6

Hatás:

Felépülés Próbák: 4

 

Halálhatár: 28

Harci Mozgás: 50

Sebhatár: 7

Teljes Mozgás: 100

Ájuláshatár: Immunis

Karma Fokozat: 8

Karma Pontok: 20

Hatalmak: Holtak mozgatása 12, Karma megrontása 12, Elátkozott szerencse 12, Sebmozgatás 12, Empatikus háló 20, Hamis alak 20, Gondolatok kivetítése  20 valamint, 1. körös Varázsló varázslatok

Legenda Pont: 1.000

Zsákmány: Nincs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon kevés ember tudja, hogyan is néz ki egy Megtévesztő igazából, mivel majd mindig illúzióval álcázzák magukat. Még haláluk után is hamis formában maradnak. Alig pár értékelhető leírást találni róluk (azoktól a hatalmas Illúzionistáktól akik Igaz látásuk segítségével átláttak a Megtévesztők álcáján), ezek alapján alig több mint egy méter magas humanoidok. Leginkább az agytekervényekre hasonlító mintájú göröngyös szürke bőr takarja testüket. A megfigyelő Illuzionisták semmiféle látható érzékelőszervet vagy megkülönböztető jellegzetességet nem fedeztek fel.

A Megtévesztők általában 6-8 fős csoportokban járnak. Trükkökkel áldozatokat csalnak magukhoz, hogy aztán fizikailag vagy lelkileg megsemmisítsék őket. Empatikus háló (lásd késobb) képességük segítségével már távolról letapogatják mentálisan gyanútlan áldozataikat, hogy megtudják legnemesebb jellemvonásaikat. Ezután Gondolatok kivetítése (lásd később) erejük segítségével olyan illúzióval borítják a környéket, ami a megtudott nemes gondolatok kapcsán odacsalja az áldozatokat. Ezekután Hamis Alak (lásd később) képességük segítségével olyan formát vesznek fel, hogy beilljenek a megteremtett illúzióvilágba. Amint az áldozatok a segítségükre sietnek, felfedik magukat és támadnak. Az így nyert meglepetés óriási előnyt ad számukra a harcban, ám úgy tűnik legalább annyira élvezik az áldozatok lelki megrázkódtatását, mint az okozható fizikai sérüléseket. Leginkább az önzetlen emberek lelki kínzása vonzza őket. Ha lehet áldozataikat életben hagyják, abban bízva, hogy felgyógyulásuk után többet nem segítenek önzetlenül a rászorulókon. Mámorossá teszi őket a tudat, hogy egy tiszta lélekben elültették a félelem és bizonytalanság magvait.

Harcban Empatikus Háló képességük segítségével igyekeznek megtudni, majd Hamis alak képességük segítségével felvenni az áldozat szeretteinek alakját. Ezzel a trükkel elbizonytalanítják áldozataikat, hiszen azok ellen kell küzdeniük akiket a világon a legjobban szeretnek. Ha valaki sikeresen legyoz egyet közülük, a Rém beveti utolsó trükkjét, és halálában felveszi gyilkosa 6-10 éves gyermeki alakját. Több hőst támadtak már meg emiatt abban a hitben, hogy sikerült egy gyermek-gyilkos nyomára bukkanniuk.

Nem adják könnyen magukat, mégis a legkönnyebben elpusztítható Rémek között vannak, mivel csak a legritkább esetben menekülnek el a harcból. A tudósok ezt azzal magyarazzák, hogy az okozható mentális trauma még az életüknél is jobban vonzza őket. Egy Megtévesztőnek a halál csak egy újabb lehetőség, hogy gyilkosának fájdalmat okozzon.

A Megtévesztők képességei

Empatikus Háló:
A Megtévesztő kiválaszt egy alkalmas helyet, majd elkölt egy karma pontot és végrehajt egy rövid rituálét, minek során szétloccsantja egy élőlény agyát egy sziklán. A rituálé után a Megtévesztő vár, amíg egy Névadó 500 méteren belülre kerül a kijelölt helytől, ekkor a rituálé ereje mentálisan értesíti idézőjét az érkezőről. Ezután a Megtévesztő varázslás próbát dob az 500 méteren belül tartózkodó Névadók legmagasabb Varázsvédelme ellen. Ha a próba sikeres a Megtévesztő agya megtelik az érkezők emlékképeivel. A telepatikus kapcsolat segítségével a Megtévesztő eldöntheti milyen helyzetre reagálnának az érkezők a legönfeláldozóbban, hogyan néznek ki élő és elhunyt szeretteik, illetve hogyan is néztek ki gyerekként.
Hamis Alak:
Hamis Alak képességük segítségével a Megtévesztők bármilyen (Empatikus Háló képességükkel érzékelt) alakot felvehetnek. Attól függően, mit is akarnak elérni, 3 féle módon alkalmazhatják képességüket.
A Gondolatok Kivetítése (lásd később) képesség segítségével teremtett komplex illúzió részévé válhat. Ebben az esetben a Hamis Alak érzékelési (40) és oszlatási nehézsége (26) megegyezik az illúzió megegyező nehézségeivel.
Másik felhasználási lehetőségként felveheti az ellenfél valamely szerettének képét, ehhez sikeres Hamis alak próbát kell tennie a célpont Varázsvédelme ellen. Ha a teszt sikeres az éldozat összes próbájára 2 szint levonást kap annyi körön keresztül, amennyivel a próba értéke meghaladta a védelmét. Amint a hatás végetér a Megtévesztő megpróbálhatja felvenni a célpont egy másik szerettének képét. Mivel ennek az alakváltásnak az áldozat is tanúja, rájön, hogy illúzióval van dolga. Ennek ellenére a 2 szint csökkentés nem tűnik el, mivel még ha tudja is, hogy nem az igazi édesanyját vagdalja érzelmileg nem tudja függetleníteni magát a látványtól.
Ha halálos sérülést szenved egy csatában, a Megtévesztő tesz egy utolsó Hamis Alak próbát gyilkosa varázsvédelme ellen. Amennyiben sikerrel jár átalakul ellenfele gyermekkori alakjába. Különös módon ez nem illúzió, a Megtévesztő tényleg átalakul ellenfele gyermeki alakjába. Az alakváltás a legkisebb részletekre is kiterjedően tökéletes.

Gondolatok kivetítése:
A Gondolatok kivetítése segítségével a Megtévesztő bonyolult illúziókat hozhat létre, hogy hősies tettekre sarkallja áldozatait. Például egy égő épületben rekedt kisgyermekes anya, egy a folyóban sodródó fulldokló gyermek vagy éppen egy kismacska amint kétségbeesetten próbál menekülni egy vad kutya elől.
Az illúzió maximum a Megtévesztő varázslás szintjeként 5 négyzetméter területű lehet. A Gondolatok kivetítése képesség szintje általában 20, észlelési nehézsége 40, illúzióoszlatási nehézsége 26.

 


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.