A sötétség utcái - Earthdawn.hu

A sötétség utcái

Írta:  Earthdawn Journal #4
  • Betűméret

Tartalom

Kaland, 3-5, maximum 3. körös adeptus számára.

 

Bevezetés

Néhány hónapja a sötétedés közeledtével Jerris lakói ajtajaikat bezárják, és nem hagyják el otthonukat. Emberek tűnnek el. Nem tömegesen, de azért jelentős számban.

Eddig csak kisebb csoportok és magányos utazók estek áldozatul. A városőrök képtelenek megálljt parancsolni az eltűnéseknek, hiába keresnek nyomokat, egyszerűen nincsenek. Már olyan szóbeszédek is szárnyra keltek, hogy talán Rémek rejtőznek a városban vagy a környéken.

No, de a valóság azért ennél kicsit bonyolultabb. Egy 5. körös Tolvaj, Mylic Urbin áll az emberrablások mögött. Felbérelt néhány orgyilkost és rablót, hogy éjszakánként embereket raboljanak el az utcákról. Ő, és emberei csak kisebb csoportokat támadnak meg, s ha a dolgok kezdtek rosszra fordulni, akkor rögvest megfutamodnak. Ennek ellenére előbb-utóbb becsúszhat egy hiba

Mylic és bandája az áldozatokat, hordókba tuszkolja, majd egy raktárba viszik őket. Ott a hordókból kiszedik a névadókat, és egy pincébe zárják. Amikor úgy egy tucatnyi ember összegyűlik, elkábítják őket, majd ismét hordókba rakva, szekereken Vivane-ba szállítják a szerencsétlen rabokat. Ott a piacon, jó áron túladnak rajtuk.

De van valami, amiről a Tolvaj bandája sem tud, mégpedig, hogy főnöküket megfertőzte egy Rém, Drathig'nar. Drathig'nar a félelemből és az elfogott emberek szenvedéséből táplálkozik. A folyamatos emberrablások elérték céljukat, a rettegés lassan beköltözött Jerrisbe.

Drathig'nar fizikai teste egy földalatti, rejtett kamrában van, mely összeköttetésben áll a pincével. Ebben a formájában Drathig'nar nagyon gyenge, mert a Csapás óta a mágia szintje erősen visszaesett. Alig árnyéka önmagának és már nem is tudja elhagyni rejtekhelyét, ezért él most másokat megszállva, irányítva.

A kaland úgy kezdődik, hogy a karakterek megérkeznek Jerrisbe (Jerrisbe érkezésük lehet egy előző történet befejezése, vagy akár indulat innen a csapat), és szobát bérelnek a Földhözragadt Drakkar fogadóban.

Amikor már kezd leszállni az éj, elkezd a fogadó is kiürülni. Napnyugta után egy órával, a személyzeten kívül már csak azok maradnak a fogadóban, akik szobát béreltek. A kalandozók szörnyű történeteket hallanak arról, hogy milyen dolgok leselkednek a későn hazatérőkre Jerris utcáin. Az embereken látszik, hogy idegesek és félnek.

Ekkor ismerhetik meg a kalandozók Rejtélyes Karinát, az egyik pincérnőt. Ő végighallgatja a történeteiket, válaszol a kérdéseikre, flörtöl velük. Játszhatja kíváncsit, esetleg kacérkodhat is a karakterekkel.

Éjfélkor bezár az ivó, s a pincérnők lassan elindulnak haza. Csoportosan távoznak, úgy hiszik így biztonságosabb. Karina elkíséri őket, mert szerinte, ő meg tudja védeni a többi lányt az éjszaka veszélyeitől. Persze azért megígéri a karaktereknek, hogy egy órán belül visszatér, de erre már nem kerül sor, ugyanis Mylic bandájának legújabb áldozatává válik.

Másnap reggel Árbocjavító Borig a fogadó tulajdonosa rettenetesen dühös. Karina nem tért vissza és Ő ezért a legrosszabbra gyanakszik. Megpróbál felbérelni valakit, aki utána járna a dolognak. Jutalmul felajánlja, hogy a bátor vállalkozók egy hét ingyen szállást kaphatnak, és ha a végére járnak a dolognak 200 ezüstöt sem sajnálna tőlük.

Ez az a pont ahol a kalandozóknak szükségük van egy tervre. Mivel ismert, hogy csoportosan járkáló embereket nem ér támadás, ezért jó terv lehet, ha szétválnak, és egyiküket csalétekként használják. Ha szerencséjük van, rajtakaphatják Mylicet és bandáját munka közben. Természetesen, ha megtámadják Mylicéket, akkor azok rögtön megpróbálnak kereket oldani a sötét utcákon, sikátorokban.

Ha hagyják, hogy zavartalanul megtörténjen az emberrablás, és kilesik a bandát, akkor láthatják a szekeret, és hogy az embereket hordókba rakják és elviszik. Ha követik a szekeret a raktárba, akkor innen már elkezdődhet a nyomozás. Ha rajtaütést szerveznek, akkor a raktárban megtalálhatják a földalatti rejtekhelyet és megmenthetik a bebörtönzött városlakókat.

Ez a Rémmel való szembeszálláshoz is vezethet, majd őt legyőzve elégedetten térhetnek vissza Jerrisbe, ami végre felszabadul a félelem és a kétségbeesés alól.

 


Előző 1/14 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.