Az Ezüst Szürkület Rendje - Earthdawn.hu

Az Ezüst Szürkület Rendje

Írta:  Earthdawn Journal #5
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Réges régen, a Csapás előtti időkben a Szellemmágus diszciplína nem volt olyan meg nem értett, mint manapság. Akkor is a szellemsíkok útvonalain osztoztak, de nem hozták őket rögtön kapcsolatba a Rémekkel, vagy a Halállal, mint most.

A Csapás előtti időkben sok tudós utazott az Örökkévaló Könyvtárhoz tanulni. Egy ilyen diák volt a Szellemmágus Eolim Belial, aki sok éven keresztül inaskodott a Könyvtárban, és Jaron tanítványa lett.

Amikor visszatért az otthonába, Barsaive-re, Eolim utánozni szerette volna Théra ősi tudósainak a munkáit. Alapított egy monostort az Alkony Hegységben, s Barsaive minden részéről varázslókat és tudósokat hívott, hogy nála tanuljanak. Eolim Az Ezüst Szürkület Rendjének nevezte azt a közösséget, ami a monostor körül nőtt ki, s ez a Név visszhangzott a csúcsok között, s az asztráltérben egyaránt.

Az asztrális világról és a Szellemsíkok mély titkairól végzett tanulmány volt a Rend legnagyobb kutatási területe. Eolim Belial irányítása alatt a Rend tudósai a szellemsíkok és azokkal kapcsolatos erős varázslatok sok titkát tanulták meg. Szintén felfedeztek egy olyan rettenetes igazságot, ami megváltoztatta a világ sorsát: a Csapás eljövetele.

Amikor Eolim tudomást szerzett a közelgő Rémekről, a Rend még nagyobb erőfeszítéseket tett, hogy többet tudjon meg róluk, s arról, hogyan lehet védekezni ellenük. Eolim Belial a Rémekről végzett tanulmányai megszállottjává vált azt beszélték, hogy kisebb Rémeket is megidézett, hogy még több tudást sajátítson el.

A Rend egyre inkább távolibbá és zártabbá vált, elzárkózott a külső világtól és elmerült a tanulmányaiban. A szerény monostor lassan erőddé vált, ahogy újabb és újabb védelmeket építettek. Eolimot több alkalommal látták, amint thérai küldöttel beszélt. Néhányan azt mondják információt cseréltek, míg mások spekulációi szerint erről szó sem volt. A tény az, hogy visszautasította a thérai Védelem és Túlélés Rituáléit.

Nem tudni mi az, amit a Rend megtudott a Rémekről, mert az a kicsi közösség, akikkel kereskedelmi kapcsolatban álltak, elvesztette velük a kapcsolatot, amikor a rendtagok bűvös mágikus igékkel levédték a citadellájukat. Sok száz év után, amikor Csapás véget ért, a Rend és a kutatásaik elfeledetté váltak.

 

Tíz esztendővel ezelőtt egy csapat felfedezőt kalandozásaik az Alkony Hegységbe vezették, hogy megtalálják a Szürkület Rendjének elveszett citadelláját. Amikor visszatértek, azt állították, hogy felfedezték a helyet, amit még mindig védtek azok a furcsa és erőteljes varázslatok. Képtelenek voltak feltörni a védelmet, de a keresést is abba kellett hagyniuk a hegyeken lakó vadállatok és szörnyek miatt.

 


Előző 1/4 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.