Város: Sziklapöröly - Earthdawn.hu
Írta:  Earthdawn Journal #8
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Sziklapöröly

 

Ez a gyorsan fejlődő, jelenleg 6000 lakost számláló település a Tylon-hegyek északnyugati lábánál található. Sziklapöröly egy szép és rendezett város, lakosai barátságosak és megbízhatók. A lakók közt szép számmal találhatók törpék, emberek és orkok is. A városnak van még néhány elf és obszidiánember lakosa, de trollok, t'skrang-ek és szélszerzetek csak nagyon ritkán telepednek itt le. Az itt élők többnyire a Kratas felé irányuló kereskedelemből vagy a közeli hegyekben lévő ezüstbányákban vállalt munkából élnek.

A még a throáli hadseregben szolgáló törpék által alapított vezetés jól szervezett és olajozottan működik. A település helyőrséget tart fenn, melynek feladata Sziklapörölyben és környékén (pontosabban egynapi járóföld távolságban) való járőrözés. A városnak sok olyan, a külsőségekkel összefüggő, kozmetikai törvénye van, melyek a lakosokat arra kötelezik, hogy karbantartsák a saját tulajdonukat. Ennek eredménye a városban mindenhol kellemes összkép tapasztalható. A kormány az adókat igazságosan szabja ki, a lakosok tulajdonhányada alapján. A kormányzati posztok betöltését, minden tulajdonnal rendelkező lakos számára nyílt szavazáson döntik el. A várost vezető tanács ülései nyilvánosak, továbbá a lakosok indokolt esetekben ezeken felszólalási joggal is rendelkeznek. Bármely rendeletben vagy törvényben való komolyabb változtatást a lakosság nyílt szavazással szentesít. A kormány több forrásból tartja fenn magát, de a legfontosabb bevétel az adó. A bejövő pénzek jó része az útadóból származik, de e mellett fontos szerep jut a tulajdonadónak is.


Az utat, mely a Tylon-hegység lábainál halad és a települést Kratas-szal köti össze Sziklapöröly lakosai és kormánya tervezte. Ezt használva a Sziklapörölytől délre levő völgy lakosai egy védett és jól járható úton juthatnak el a kratasi piacokra. A városőrség az úton is járőrözik, így téve azt biztonságossá, és ellenőrizve, hogy minden utazó befizette-e az út használatáért esedékes adót.

Ahogy Sziklapöröly erősödött egyre több új kihívással kellett szembenéznie. A nyugatra fekvő Liaj völgyéből érkező ork Perzselők, valamint az Alkony Csúcsokban lakó égi rablók fosztogatják a település környékén lévő falvakat. Habár Sziklapörölyt közvetlenül még nem támadták meg, a városiak már érzik a történtek gazdaságra gyakorolt hatásait.

Egy másik veszély pont Kratas felől fenyegeti a települést. Az ott hatalmon lévő klánok és a helyi bandák szeretnék Sziklapörölyt irányítani, illetve azt teljes mértékben saját felügyeletük alá vonni. A kratasi alvilág azon tagjai, akik oly szívesen használják az utat saját céljaikra egyre kevésbé tűrik a járőrök zaklatását, mely során az útadót szeretnék behajtani. Kratasban sokan ábrándoznak a napról, mikor Sziklapöröly végre az uralmuk alá kerül - bár az sem zavarná őket különösebben, ha a település végleg eltűnne a Barsaive színéről, persze csak akkor, ha az út a helyén marad.


Helyezd Shantaya Szextánsát Kratasra és irányítsd Throál felé. Kövesd Floranuust az éjszakai égen és lásd: Sziklapöröly lovon 6, míg gyalog 10 napnyira fekszik Kratastól.

 


Előző 1/8 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.