Elem Bányász - Earthdawn.hu

Elem Bányász

Írta:  Jochen M. Kaiser
  • Betűméret
Értékelés:
(1 szavazat)

Tartalom


Az Elem Bányász egy jól ismert diszciplína Barsaive-n, mert a (thérai) kaerek építésekor hatalmas mennyiségű Elemi anyagot kellett bányászni, melyek szükségesek voltak a védelemhez (különösen a Föld) és levegő- és víztisztító rendszerekhez. Így az Elem Bányászok gyakoriak voltak a régi időkben (a Csapás előtt), és jelenleg a reneszánszukat élik, köszönhetően annak, hogy az igaz Elemekre nagy az igény kalandorok, varázslók és egész királyságok számára.

 


Az Elem Bányász átmenetet képez az Égi Hajós és az Elementalista között. Égi Hajós, mert a fő utazási módszer a legtöbb Elem Bányásznak, az égi hajó - Elemi Levegőt különleges orikalkum bevonatú hálókkal gyűjtik, Elemi Vizet gyakran fagyott állapotban találnak, ezért gyakran magas hegyek csúcsáról gyűjtik; Elemi Tüzet többnyire a Halál Tengerénél bányásznak, egy olyan helyen, ahol természetesen senki sem akar gyalog közlekedni. Elemi Föld bányászásához általában nem szükséges hajók segítsége, de gyakran azzal szállítják; Elemi Fához pedig szinte sohasem használnak.
Elementalista, mert az Elem Bányász tiszteli és "imádja" az Elemeket - elvisz amennyi szükséges, de nem foszt ki egy lelőhelyet, mint azt a (thérai) vadorzó bányászok teszik.

Az Elem Bányászok specializálódott fókusz nélkül kezdik meg a tanulást, de később (kötelezően) fókuszálnak egy bizonyos fajta Elemre legyen az Tűz, Levegő, Víz vagy Föld (mint említettem, Fát nem bányásznak) amíg elérik az Utazó státuszt (5. kör).
Ekkor az adeptus elnevezi magát valamelyik Elemről Tűz Bányász, Föld Bányász stb. és gyakran (bár nem mindig) kap egy becenevet ami jelzi a választott Elemet, mint például Tüzes Jorgensen vagy Erős Khaim.
Mikor elérte az Őrző (9. kör) az Elem Bányász külsőleg is megváltozik a választott Elemétől függően, pl. Tűz esetében vörös haj, Levegő esetében vékony testalkat - a pontos meghatározás a Mesélőtől függ.

Egy új Kör eléréséhez az Elem Bányásznak el kell mennie egy bányász expedícióra és be kell bizonyítani az öregeknek, hogy megértette és elég tapasztalatot szerzett a választott Elemében. Kezdő bányászok gyakran szimbólikusan bányásznak minden elemből egy kernelt minden egyes körükben (1.-től 4. körig) egy idősebb (kapitány) jelenlétében.

Fontos tulajdonság: Észlelés és Akaraterő

Művészi képzettség: rúna és fa faragás, iparos szakma

Faji megkötések: -

Karma rituálé: a Bányász egy misztikus körbe kezd. Először meggyújt egy kevés fát, ezután eloltja a tüzet vízzel és vár, amíg a levegő felszárítja a vizet. Ezután földdel borítja be (és ha még kezdő, akkor elültet egy fát).
Előző 1/3 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.