A lebegő kaer - Earthdawn.hu

A lebegő kaer

Írta:  Andrew W. Ragland
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

Azeat Paurre, ötödik körös Varázsló útinaplójából

Nemrégen, kutatásaim közben bizonyítékot leltem rá, hogy V’Derinzorn Lebegő Kaerje nem csupán legenda. Egy kereskedő, akinek drakkarját elsodorta a viharos szél látott valamit, ami hite szerint nem más, mint a kaer. Leírása olyan részletes volt, hogy engem is meggyőzött. Bárcsak megtalálnám, merre van.

V’Derinzorn nyomát nem könnyű követni. Történeteket mesélnek róla Barsaive-szerte, de a végső sorsáról nem szólnak az énekek. Szembeszállt sárkányokkal, számtalan Rémet ölt meg, segített sok kaer építésében, s nem csupán a saját diszciplínájában haladt előre, hanem az Elementalisták útján is. Ez utóbbi lesz az, ami a keresésben vezet.

Mielőtt eljött a Csapás, és a kaereket lepecsételték, a legendák szerint ő is megtette a szükséges előkészületeket. A Föld fölötti hatalmát használva kivájta egy hegy belsejét, majd a Vizet irányítva forrást fakasztott a közepében. A Tűzzel adott fényt és meleget a nagy barlangnak. Végül az egész hegyet Elemi Levegővel vonta körül, hasonlóképpen, mint a théraiak a kiláikat.

A kaerben őrzött tudás szinte minden képzeletet felülmúl. Egy tizenharmadik körös Varázsló és tizenkettedik körös Elementalista teljes munkássága, beleértve a varázskönyveit, naplóit – mind ott lehet a kaer könyvtárában. Minden kísérlete, amit a Csapás alatt elvégzett, minden egyes tárgy, amit az utána jövők számára készített –szavakba sem tudom önteni, mennyire várom-vágyom ezt a tudást.

Nehéz lesz megtalálni az alkalmas drakkar kapitányt és a névadókat, akik majd velem tartanak. Meg kell bizonyosodnom róla, hogy egyikük sem fog közém és a könyvtár közé állni, aminek keresésével életem nagyobbik felét töltöttem. Kétségkívűl nagy veszélyeknek nézek elébe, többek között a kaer védelmével. Csapdák várnak majd odabenn, melyek könnyen az elővigyázatlanok és a belépésre méltatlanok vesztét okozhatják. De az ezzel kapcsolatos kutatást az életünk elé kell helyezni!

 


Előző 1/2 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.