Andelin - Earthdawn.hu

Andelin

Írta:  Earthdawn Journal #6
  • Betűméret
Értékelés:
(0 szavazat)

Tartalom

 

A történet

Századokkal ezelőtt, mielőtt eljöttek a Rémek, és örökre megváltoztatták a vidéket, az Aras Tenger északi partján élt egy csodálatos elf közösség, Andelin.

Hatalmas fák és a sziklák illesztik bele tökéletesen a környezetbe. Még a Sárkányerdő követei is örömmel jártak ide, élvezve a város csodáját, Redlif herceg vendégszeretetét. Redlif herceg ismert volt, mint jó Fegyverkovács is.

Azt mondják képes volt olyan kardot kovácsolni, ami a legkeményebb teljesvértet is kettéhasította. Képes volt olyan láncinget készíteni, amely könnyű, mint a selyem, és erősebb, mint a legjobban megerősített törpe teljesvértezet. Sok nemes a provincia minden tájáról szerette volna meglátogatni Andelin udvarát, remélve, hogy az élmények mellett egy fegyvert, vagy páncélt is hazavihet, mint a herceg ajándékát.

Azt mondták, nem volt hozzá fogható. Még most sincs az ő fegyvereihez, s páncéljaihoz fogható.

Amikor a Csapás közeledett, Alachia Királynő parancsba adta, hogy az elf közösségek nem követhetik a Rémektől védő thérai rituálét. Ahogy tudjuk, sokan megtagadták ezt a parancsot, de Redlif herceg hű maradt a Királynőhöz, és elutasította a thérai segítséget. Andelin hamarosan elbarikádozta magát az Elemi Fa és Föld által nyújtott élő mágiának köszönhetően mielőtt az első Rémek bejuthattak volna. Illuzionisták és Elementalisták védő varázslatai még erősebbé tették, lehetetlenné téve a behatolást.

Redlif herceg bejárta Barsaive-et, mielőtt a Csapás elérte volna. Nem egyedül tette, Társával, Larkspurral, aki remek képességű Harcos adeptus volt. Mindkettejüknek volt egy-egy mágikus kardja, Iker I és Iker II, amely megengedte, hogy megosszák egymással a gondolataikat, és a sérüléseket.

Redlif és Larkspur jópár Rémet elpusztított, és sok közösségnek segítettek. Ahogy a Csapás közelebb, és közelebb ért, a két bátor hős elindult vissza, Andelinbe.

És akkor beütött a katasztrófa. Már majdnem a fák közt voltak, amikor a Rém, egy bizonyos Gondolatok Megrontója utolérte őket. Sikerült átvennie az irányítást Larkspur felett, akit Redlif ellen fordított. A hosszú és fáradságos küzdelem után Redlif legyőzte szerelmét, s a testével tért vissza Andelinbe.


 A városban az emberek már egy másik Redlif herceget láttak. Bezárkózott a palotájába, és nem fogadott többé látogatókat. Szellemmágusokat és Varázslókat fogadott fel, hogy megmentse szerelmét a Rém befolyásától.

Azt mondják ő maga is Szellemmágus lett, és Andelin védelmi varázslatait is megerősítette. Azt is mondták, hogy különleges fegyvert készített a Kardtáncosoknak, Harcosoknak, és Felderítőknek, akik Andelin határait védték. Ezek a fegyverek képesek voltak visszaűzni, vagy akár meg is ölni a behatolókat.
De nem volt képes képes elűzni a Gondolatok Megrontóját Társa elméjéből. Végül azt találta, hogy csak úgy tudja megtisztítani szerelmét, ha megöli a Rémet. Redlif ehhez egy különleges fegyvert készített. Elpusztította az ikerpengéket, és a fémből egy év és egy nap alatt megkovácsolta Elenorialt. Párja nélküli fegyver volt, hiszen a legendás alapanyagok mellett elementalista és szellemmágusi mágiával is megerősítette.

Amint elkészült, újabb egy év és egy nap alatt páncélt és pajzsot is készített, olyan erőset, amilyenre csak képes volt, saját vérét használva fel. Egy újabb egy év és egy nap után késznek érezte magát.

Ekkor látták utoljára a herceget, aki elhagyta otthonát. Elment, megölni a Rémet, ami megszállta a szerelmét, Larkspurt. Az Udvarnak azt mondta, hogy a páncélja áthatol a védelmen, és vissza tud jönni akkor is, ha már le van zárva a város. Nem szólnak mesék arról, hogy visszatért e.

A Csapás számtalan kaert és citadellát elpusztított, nem számít, hogy milyen védelmet használtak fel, s Alachia elrendelte a rettegett Tüskék Rituáléját. Így megszűnt a szellemi központ, az elfek nem tudtak hova fordulni. A Csapás eljött, és megváltoztatott mindent. Amit régen Sárkányerdőnek ismertek, az ma már Vérerdő. Nincs hír Andelinről se. Ismeretlen, hogy túlélte-e a csodálatos város a Csapást, vagy megsemmisült.

Háromszor indult expedíció az elveszett város után, de nem bukkantak Redlif embereinek nyomára. Továbbra is a remény hal meg utoljára. Nincs nyoma sem a városnak, sem a romoknak, ez arra utal, hogy Andelin talán nem pusztult el, hanem továbbra is a mágia védelme mögött várják a Csapás végét.

 


Előző 1/5 Következő »

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.