Ködszekér - Earthdawn.hu
Összes
1 Kör
10 Kör
2 Kör
3 Kör
4 Kör
5 Kör
6 Kör
7 Kör
8 Kör
 • A falak leomlanak

  Szálak: -
  Szövési Nehézség: - / 8
  Hatótáv: 20 méter
  Hatóidő: 1 kör
  Hatás: Akarat + 5
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázslat lehetővé teszi az elementalista számára, hogy összedöntsön egy falszakaszt azáltal, hogy beomlasztja körülötte a földet. A varázslat létrehozásakor az elementalista egy darab földet morzsol porrá. A varázslási célszám általában 7 vagy magasabb, ha mágikusan megerősített fal ellen irányul. Ha sikeres, a fal egy 3×3 m-es területen hatásnyit sérül. (Lásd az akadályok táblázatot.) A varázslat nem képes megkerülni a fal páncél értékét. A varázslat célpontja csak fal lehet, élő akadály nem.

 • A fény hídja

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 9 / 11
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint + 2 kör
  Hatás: Akarat + 6
  Varázslási Nehézség: 4

   

  Az elementalistának egy fényforrást kell a kezében tartania, ami legalább akkora, mint egy világítókristály. A varázsló olyan mozdulatokat tesz, mintha összegyűjtené a fényt, aztán kihúzza a fényt a forrásból, s eldobja. Ahova "esett", az lesz a fényhíd másik vége. Három méter széles, és 100 méter hosszú lehet.

  A fény különleges hatás, csak azt mutatja, merre van a híd; valójában ez levegő varázslat, akárcsak az Égi Lajtorja (Sky Lattice). Hatás próba x 50 kilót bír el, ha ennél több van rajta, rögtön megszűnik.

 • Az Erdő Palástja

  Szálak: változó, 3-5
  Szövési Nehézség: 6 / 13
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint kör
  Hatás: Akaraterő+Szálak száma (+3, +4, +5, lásd a leírásban)
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  Az Erdő Palástja elrejti az Elementalistát, biztonságossá teszi a haladást a dús növényzetű vidékeken. A varázslat víz alatt, vizinövényekkel is működik.

  Az Elementalista először a környezetében lévő három növényből szed össze darabokat, amiket a célpont ruházatába, páncéljára sző. Ha a célpont élő páncélt visel (bokorpáncél, élő kristály, vagy élő hajpáncél), akkor az Elementalista még egy szálat szőhet a varázslathoz. Ha a célpont élő pajzsot is hord, akkor ez is egy további szálat enged meg. Amint a varázsló minden szálat megszőtt, elmondja a varázslatot a célpontra, és megkéri a környező növényekben lakó szellemeket, hogy védjék meg a célpontot.

  A varázsló egy Varázslás próbát tesz a célpont Varázsvédelme ellen. Ha a próba sikeres, akkor a növény darabok egy köpenyt alkotnak, ami karakter vállán tapad meg, és egészen a bokájáig ér le. A karakter testéből a területre jellemző növények nőnek ki, füvek, virágok, bokrok ágai, moha, gombák, és más növények. Ez a növénytakaró nem akadályozza a karaktert a mozgásban, vagy az Észlelés próbákban, de természetes álcával borítja be, ami elrejti őt a növényzetben.

  A Hatás próba szálak számától függően Akaraterő +3 (3 szálnál) vagy +4 (4 szálnál) vagy +5 (5 szálnál), a próba eredmény lesz az Észlelés próbák célszáma, ha a célpontot szemmel akarják felfedezni.

  Ha a célpontot olyan tűz alapú sebzés éri, ami meghaladja a célpont Sebhatárát, akkor a varázslat megtörik.

 • Fagyasztás

  Szálak: -
  Szövési Nehézség: - / 14
  Hatótáv: 20 méter
  Hatóidő: Szint kör
  Hatás: Akarat + 4
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázsláskor az elementalista bedugja az ujját valamilyen folyadékba, majd lepöcköli. Ha sikerrel jár, a célpont testében a folyadék egy része megfagy, hatás fokozatnyi sérülést okozva körönként. A varázslat hatástalan a testnedvekkel nem rendelkező lények ellen, mint az élőhalottak többsége.

 • Hűvös Fuvallat

  Szálak: Célpontok száma
  Szövési Nehézség: 6 / 13
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: Lásd leírás
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme, több ember esetén a legmagasabb Varázsvédelem

   


  A varázslat egy apró levegőelementált idéz meg, aki a célpontok körül mozog, némi légmozgást, és hűs szellőt létrehozva, amely a rekkentő hőség ellen véd, semlegesítve a meleg okozta kifáradást (figyelem, CSAK a meleg által okozott kifáradás ellen véd, amely szabályait a Survival's Guide 98. oldalán találod), három fokozatot ad hozzá a próbához, illetve a karakter(ek) komfortérzetét is jelentősen megnöveli.

 • Ital Elemzése

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 5 / 11
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: 1 kör
  Hatás: Akarat + 3
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  Az Elementalista belekortyol egy bármilyen típusú italba. A Varázslás Próba nehézsége általában 2, de mágikus italok, alkotóelemek, vagy például mérgek esetén az italban található legnagyobb varázsvédelem.

  A varázsló Hatás Próbát tesz, hogy elemezze az ital összetevőit. Alapesetben a célszám 7, de ez az összetétel és az alkotóelemek bonyolultságától függ. A mesélő az Alapkönyv 137. o. "tudományos képzettségek" táblázata szerint módosíthatja a célszámot.

  A különféle folyadékok származási helyei, és arányai sem maradnak titokban a varázsló előtt. Speciális főzeteket, évjáratokat, vagy akár a “márkát” is pontosan felismeri (ha fel lett vizezve, természetesen azt is).

  Mivel a varázslathoz meg kell kóstolni az italt, így nem igazán alkalmas mérgek azonosítására akkor sem, ha a varázsló azonnal tudja, hogy milyen méreg hat rá.

 • Jégfal

  Szálak: 6
  Szövési Nehézség: 19 / 26
  Hatótáv: 10 méter
  Hatóidő: 3+ Szint kör (10)
  Hatás: Akarat + 6
  Varázslási Nehézség: Lásd leírás

   

  Az Elementalistának egy napi vizet kell a kívánt fal helyére hintenie. Ez egy 10 méter x 10 méter alapterületű falat csinál, ami akadályként szolgál. Fizikai páncélja 11 és Halál határa 40 pont, tehát 40 pont, mielőtt megszűnik. A vízpermet csillog, és fagyos jéggé alakul, kék és homályos, mintha évszázadok óta ott állna.

  A fal bárhol megjelenhet a hatótávon belül, bármilyen irányban (akár felülről is). A fal duplán sebződik tűztől, és tűz alapú támadásoktól, s ha ilyennel sebzik, olvad, mint bármilyen más jég.

 • Kalili Sziromörvénye

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 7 / 14
  Hatótáv: 25 méter
  Hatóidő: 4+ szint kör
  Hatás: Akarat + 4
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  Miközben az elementalista megszövi a szálat, a tenyerén körülbelül egy maréknyi virágszirom jelenik meg, amelyeknek fajtáját és színét az Elementalista határozhatja meg. A varázslat elmondásakor az Elementalista olyan mozdulatot tesz, mintha magokat szórna szét vetéskor. A virágszirmok a célpont feje felett jelennek meg, és örvénylő spirálban ereszkednek alá, majd emelkednek fel egy szinte átláthatatlan, pörgő-forgó akadályt képezve a célpont körül. Az örvénylő szirmok végig az varázsló irányítása alatt maradnak, aki változtathat a spirál mozgásán, hogy az a lehető legjobban zavarja a célpont látását, mozgását.


  Az Elementalista Hatás próbát tesz a célpont Fizikai védelme ellen, amennyiben ez a teszt Átlagos sikert ér el, akkor a célpont -2 fokozatot kap minden próbájára, ha Jó sikert, akkor -3 fokozatot, ha pedig Kiváló sikert, akkor -4 fokozatot. Amennyiben a teszt sikertelen volt, vagy az Elementalista változtatni akar a hatáson, a hatóidő alatt egy szabad akcióval minden körben egyszer újra dobhatja a Hatás próbát.


  A virágszirmokat el lehet pusztítani, Fizikai Védelmük megegyezik a Hatás próba eredményével, Varázsvédelmük az elementalista Varázsvédelmével, a Halálhatár pedig az Elementalista Sebhatárával.
  A hatóidő lejártával a szirmok nyomtalanul eltűnnek a levegőben.

 • Ködszekér

  Szálak: 1 + x
  Szövési Nehézség: 7 / 14
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint óra
  Hatás: Akarat
  Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

   

  Amint az Elementalista nekiáll megszőni az első szálat köd üli meg a tájat. A köd egy kis csomóban összesűrűsödik, egy aprócska felhőt képez.
  Az Elementalista percenként egy újabb szálat szőhet meg. A második szállal előkészíti az első utas helyét. Ezt addig ismételi, amíg mindenki el nem foglalja a helyét, minden szállal növelve a felhő méretét.


  Az elsőn felül maximum Varázslás szintnyi plusz szál szőhető a varázslathoz. Szálanként egy személy ill. 200 kg szállítható, 200kg feletti személyek ill. plusz poggyász esetén további szálak lehetnek szükségesek, de ezeket is beleszámoljuk a max szintnyi korlátba.
  A szekér érkezését sűrű köd és erős szélfúvás előzi meg. A szél és a köd a szekér távoztával elcsendesedik/eltűnik.

  A Ködszekér sebessége maximum 150 méter körönként, harci mozgás a szekéren nem végezhető.
  A szekér maximum Varázslás szint méter magasba emelkedhet, de rövidebb távon "ugorhat" is úgy, mintha a hatás fokozattal megegyező Hatalmas Ugrás fokozata lenne.

  Csak nyílt terepen vagy kiépített úton haladhat, és semmiképp nem használható sűrű erdőben ill. hasonló terepen (max. lombkoronaszint felett, ha alacsony az erdő.

 • Lánghajó

  Szálak: 2+
  Szövési Nehézség: 14 / 24
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: 1 nap (lásd leírás)
  Hatás: Egy lángokból álló drakkart idéz meg
  Varázslási Nehézség: 6

   

  A varázslat egy hajót hoz létre lángokból, amely annyi utazót képes befogadni, ahány szálból áll. Az Elementalistának nagy tüzet kell rakni, legalább egy nagyobb tábortűz méretűt, ahhoz, hogy elmondja a varázslatot. Miután az utolsó szálat is megszőtte, Varázslás próbát kell tennie hatos célszám ellen. Ha sikerül, a lánghajó megjelenik.  Az utasoknak a hajó meleg, de nem veszélyes.  Kormányozni, és manőverezni úgy lehet, mint egy normál égi hajót.  
  A statisztikáit lásd lejjebb.

  A varázsló meg tudja hosszabbítani a hatóidőt egy évre és egy napra, vérmágia segítségével, egy pont állandó sérülésért minden beleszőtt szálért.  

  Statisztikák:

   

  Lánghajó

  Sebesség: 4

  Páncél: 4

  Manőver: 5

  Öklelés: 8

  Tűzerő: nincs

  Teherbírás: 0

   

   

  Elhagyni: 17

  Legénység: -

  Kritikus: 7

  Morál: 16

  Megsemmisül: 28

  Felépülés Próbák: 1

   

   

   

   

   

   

 • Levegőkupola

  Szálak: 3 (vagy 4)
  Szövési Nehézség: 5 / 12
  Hatótáv: Érintés
  Hatóidő: Szint óra (12 óra)
  Hatás: -1 fokozat távolsági támadás és sebzés próbákra
  Varázslási Nehézség: 3

   

  A varázsló egyik lábfejét a kezével kupola formában letakarja, fentről egy kis vizet locsol rá, és figyeli, amint az végigfolyik a kézfején. Ha sikeres a varázslás, a mágus körül, egy sűrű levegőből álló, 10 méter sugarú kupola alakul ki. A kupola halványan csillog, hüvelyknyi vastagságú, halk, zümmögő hangot ad ki, és ott marad rögzítve, ahol létrehozták. A kupola megvéd az esőtől és hótól, de nagy, egyszerre érkező folyadéktömegtől nem, mint például egy vízesés, vagy egy nagy üstnyi olaj, amit fentről ráöntenek. A kupolán a levegő átjuthat, és a szilárd tárgyak ellen is csak kis védelmet nyújt. A rajta keresztül végzett távolsági támadásokat és azok sebzési fokozatát 1-gyel csökkenti. A kupolán keresztül végzett érzékelés próbákra is 1 fokozat levonás jár, a csillogás és zümmögés miatt. A hatóidő Szint óra. Ha a varázslathoz 4 szálat szőnek, a hatóidő 12 óra lesz. Több egymás mellé varázsolt Levegőkupola egy nagyobbá válik, így nagyobb csoportoknak is védelmet nyújt.

 • Tutaj

  Szálak: 1
  Szövési Nehézség: 7 / 14
  Hatótáv: 1 méter
  Hatóidő: 10 + szint perc
  Hatás: Fadarabból tutajt teremt
  Varázslási Nehézség: 4

   

  Ez a varázslat arra való, hogy az Elementalista és útitársai folyókon és hasonló akadályokon átjuthassanak, anélkül, hogy kerülőt kellene tenniük, vagy vízi járműveket keresniük (nem is szólva a révész fizetségéről). A varázslathoz szükség van egy legalább akkora fadarabra, mint a varázsló alkarja, amit a varázslás idejére a vízbe kell dobni. Siker esetén a fadarab egy 3x3 méteres tutajjá nő. A jármű körönként az Akarat (vagy akaraterő) fokozatával egyenlő számú métert tesz meg. Ha 10 sérüléspontot okoznak neki, a tutaj elsüllyed.

  A tutaj csak korlátozott súlyt bír el. Ehhez meg kell nézni, hogy a varázsló Akaraterő értékéhez mekkora teherbírás érték tartozik (mintha az Akaraterő lenne az Erő). Ennyit fog elbírni a tutaj is, anélkül, hogy elsüllyedne. A varázsló felhasználhat kifáradás pontokat is, minden pontért az Akaraterő értéke 2-vel nagyobbnak számít a tutaj teherbírása tekintetében.

   

 • Vasbőr

  Szálak: 3
  Szövési Nehézség: 10 / 19
  Hatótáv: 30 méter
  Hatóidő: Szint perc
  Hatás: Akarat + 3
  Varázslási Nehézség: Célpont Varázsvédelme

   

  A varázslat megerősíti a célpont testét az Elemi Fém erejével.  Miután megszőtte a szálakat, az Elementalista Varázslás próbát tesz a célpont Varázsvédelme ellen. Ha a próba sikerült, akkor a Hatás próba eredménye lesz a célpont új Fizikai Páncélja. A célpont megjelenése is megváltozik, sötét, fémes csillogás lesz látható rajta. A súlya is megduplázódik, továbbá elveszti az úszásra való képességet. (a varázslat nem ad semmit a víz alatti légzésre, ezért úszó csapattársra varázsolni borzasztóan rossz ötlet)

  Fordító megjegyzése: én nehezíteném az úszás célszámát, de semmiképp nem venném el teljesen a képességet.

 • Vízkeresés

  Szálak: 3
  Szövési Nehézség: 11 / 15
  Hatótáv: 1 km
  Hatóidő: 10 perc
  Hatás: Megtalálja a legközelebbi vízlelőhelyet
  Varázslási Nehézség: Lásd a leírást

   

  A varázslatot használva az Elementalista meg tudja határozni a legközelebbi vízlelőhely irányát 1 km-es körzeten belül. A varázslat csak a tiszta vizet érzékeli, például patakot, tavat, folyót; de semmi olyat, ahol a víz kötött formában van jelen (mint az élő dolgokban) és másfajta folyadékokat sem talál meg.
  Az alap varázslási célszám 8, ehhez minden a varázsló és a forrás közötti 100 m után +1 járul. Ha a lelőhely rejtett vagy varázslat védi, a varázslási célszám megegyezik a varázslat által meghatározott észlelési célszámmal. Az Elementalista kizárhatja a keresésből a már ismert lelőhelyeket.
  A vízen kívül a többi elemre is létezik ilyen varázslat, de jóval kevésbé ismertek, mivel elég kicsi a használhatóságuk.

Ködszekér

 • Betűméret
Szálak: 1 + x
Szövési Nehézség: 7 / 14
Hatótáv: Érintés
Hatóidő: Szint óra
Hatás: Akarat
Varázslási Nehézség: 2 vagy Célpont Varázsvédelme

 

Amint az Elementalista nekiáll megszőni az első szálat köd üli meg a tájat. A köd egy kis csomóban összesűrűsödik, egy aprócska felhőt képez.
Az Elementalista percenként egy újabb szálat szőhet meg. A második szállal előkészíti az első utas helyét. Ezt addig ismételi, amíg mindenki el nem foglalja a helyét, minden szállal növelve a felhő méretét.


Az elsőn felül maximum Varázslás szintnyi plusz szál szőhető a varázslathoz. Szálanként egy személy ill. 200 kg szállítható, 200kg feletti személyek ill. plusz poggyász esetén további szálak lehetnek szükségesek, de ezeket is beleszámoljuk a max szintnyi korlátba.
A szekér érkezését sűrű köd és erős szélfúvás előzi meg. A szél és a köd a szekér távoztával elcsendesedik/eltűnik.

A Ködszekér sebessége maximum 150 méter körönként, harci mozgás a szekéren nem végezhető.
A szekér maximum Varázslás szint méter magasba emelkedhet, de rövidebb távon "ugorhat" is úgy, mintha a hatás fokozattal megegyező Hatalmas Ugrás fokozata lenne.

Csak nyílt terepen vagy kiépített úton haladhat, és semmiképp nem használható sűrű erdőben ill. hasonló terepen (max. lombkoronaszint felett, ha alacsony az erdő.

Hozzászóláshoz kérünk, hogy regisztrálj a weblapon, vagy jelentkezz be!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.