OFF-Filmek - Fórum - Earthdawn.hu

file OFF-Filmek

7 éve 6 hónapja #70 Írta: sade
OFF-Filmek téma létrehozva sade által
Gondoltam írok egy filmajánlót, mert eléggé utóíz maradt a számban. A film címe Risen. A főszereplője az a tribunus, akinek a parancsára megrövíditették Jézus szenvedését, és dárdával kinyírták. A probléma igazából az volt, hogy ugye a feltámadt test eltűnt, és mivel a kormányzó hamarosan a városba utazik, ezért rendnek kell lenni, és egy hiányzó hulla, meg a messiásról való suttogások nem nagyon tesznek jót Poncius Pilátus imidzsének.
A karakter maga jó (párhuzamunkban: jó thérai), aki tényleg lelkiismeretesen nyomoz, de egyre inkább nem érti a dolgokat, és kétségei ébrednek abba, amik eddig mindennaposak voltak.
Na így az utolsó két sorban sikerült lelőnöm a poént, amiért megnéztem: a zsidók barsaiveiek, a theraiak rómaiak, mind hatalomban, mind morálisan.
Érdemes megnézni a harcjelenetek, a nyomozás miatt, bár színészileg nem nagy teljesítmény, és hiányzik a mágia is, viszont érdekes koncepciókat vet fel.
Ami miatt írtam, még az, hogy a thérai vér című könyv "forgatókönyve" koncepciója is hasonló (tapasztalt thérai pretor, uj fiu - tapasztalt római tibérius+feltörekvő tanonc, morálisan összezavaró ügy, es új gondolatokat ültető karakterek).

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Új felhasználó létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Az oldal motorja a Kunena fórum

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.